Benaderingswijzen

Veranderingsbenaderingswijze
Een van de benaderingswijzen die we hebbgen gekozen is de veranderingsbenaderingswijze, deze hebben we gekozen omdat deze ons het meest van toepassing leek, aangezien het om een milleniumdoel gaat. Het is interessant om te weten of er vooruitgang wordt geboekt.


Wij hebben het milleniumdoel “minder kindersterfte” in Nigeria. Dit milleniumdoel is samengesteld in het jaar 2000. Destijds stierven 183 van de duizend geboren kinderen. En in 2010 was dat cijfer 142,9 per duizend geboren kinderen. En in 2011 was dat cijfer 124,1. Dat betekent een verandering van 58,9 per duizend kindere

n die geboren worden, dit is echter nog niet genoeg. Doelstelling van de VN is dat  er in 2015 nog maar 71 kinderen per 1000 geboren kinderen sterven. Hoogstwaarschijnlijk gaat Nigeria dit streven niet halen aangezien het aantal kinderen dat sterft simpelweg niet snel genoeg daalt.

 

 

Vergelijkingsbenaderingswijze
In Nigeria wilt het niet lukken om de kindersterfte op de koers van de VN te houden. In Bolivia lukt dat wel. Wat is nou het verschil tussen Bolivia en Nigeria?Waarom lukt het in het ene land wel om de kindersterfte snel te laten dalen en in het andere land niet?

Dat de kindersterfte niet goed daalt in Nigeria zou kunnen komen door de corruptie in Nigeria, dat ervoor zorgt dat het geld niet goed gebruikt wordt.  Een andere logische beredenering is dat in Bolivia de leefomstandigheden beterr zijn. Bolivia heeft namelijk veel meer vruchtbare grond dan de woestijn van Nigeria. Wat ook een grote reden is van de lagere kindersterfte in Bolivia is dat er in Bolivia veel meer mensen naar school gaan. Kinderen van vrouwen die naar school zijn geweest hebben een grotere kans op overleven dan kinderen van ongeschoolde vrouwen wat dus vaak het geval is in Nigeria. Nigeria krijgt van buitenaf genoeg hulp om de daling van kindersterfte mogelijk te maken, maar door binnenlandse problemen lukt het dus niet zo goed als dat zou moeten.

 

Bekijk hier het ANWB-schema met 4 verschillende actoren.